Dyrene på Kohavegaard
 

  FORSIDEN     

 HANS CHRISTENSEN   

GAARDEN  

SLÆGTEN 

   DYRENE


Rådyrene holder af at føde deres lam i Kohavsgaards store have.Pludselig står råen på græsplænen og viser stolt sit afkom frem med øjnene rettet mod husets vinduer - og så er der tradition for, at husets beboere træder ud på altanen og giver sin begejstring til kende. Og derefter i en periode undlader at slå græsset for tit.
Der er ikke tale om tamme dyr. En uventet lyd og de er borte.
Selv om vinteren efterhånden er kort, er det velset med nogle æbler på jorden. Rådyrene deler germe med fuglene.

 

Mange husejere slås bravt mod husmåren, men på Kohavegaard ved mår-familien, at de skal holde sig til loftet på en ladebygning.
Den flotte mår på billedet døde en naturlig død.

 

Sommerfuglebusken  i haven lever op til sit navn
 

Den lille flittige mulvarp bevæger sig med lynets hast under jordoverfladen og har som foretrukken fritids-fornøjelse at  ødelægge græsplænen med sine jordbunker.

De skarpe, små tænder bruges med forkærlighed på orm, som den opmagasinerer i jordskuddene.

 

September 2017: I laden bor en ugle - og det har der gjort i alle de over 20 år, vi har ejet gården. Uglen tager sig ikke af, at vi forsøger at holde gulvet rent - (når en ugle skal, så skal den) -, men omvendt ser vi sjældent en mus eller rotte. Vi ser sjældent uglen, men overvågningskameraet kan den ikke narre.  
Huskatten holder vågent øje med venner og fjender.
Med Andemor, der hvert år vender tilbage til søen i haven, er der oprettet våbenstilstand.
Andemor har da også nok at gøre med at holde de naturlige fjender på afstand (hejre, mår, skade, musvåge). Når området synes sikkert, promenerer hun stolt sine normalt 6-8 ællinger på græsplænen eller giver dem svømmeundervisning i søen


"Nettoudbyttet" er normalt ca. 5-6 overlevende ællinger ud af 12.
Billedet er fra 2016.


Hr. og fru Moskusand var hentet til Kohavegaard for at pryde søen, men  da den frøs til fik Mikkel Ræv mulighed for at hente sig andesteg til hele familien. Og så gav vi op!
 

Juli 2018: Der var masser af æg i andehuset i søen, men først i slutningen af juni kunne andemor stolt fremvise 12 ællinger.Som i løbet af den første tid blev reduceret til fem (pr. 25. juli.) Da billedet blev taget, var der endnu seks tilbage.Andemor følger flere gange om dagen sine ællinger op til fodertønden, og efter at have løsgjort en bunke havrekorn, lader hun de småselv  slås om en plads ved truget. De kravler oven på hinanden i et gladt fællesskab. Når andemor synes, at festen har varet længe nok, bliver der med et par skarpe rap kommanderet retræte, tilbage til søbredden, hvor andefar med strakt hals har holdt vagt.Der hersker generfel fred og fordragelighed mellem gårdens dyr.
Andefar overvåger at andemor får madro, og det respekterer den større kok.